TYTTÖYS 2. viikko

Tytöt ja tyttöys on aina nähty vähän heikkona lenkkinä, koska ”tytöt itkee koko ajan”. Minä en itke, mutta silti kaikki (todistetusti) olettavat minut tytöksi. Olen useasti riidellessäni kuullut kommentin: ”no aijotko itkee vai?” olen rauhallisesti todennut, että en, koska juuri nyt huudan sinulle tässä, näyttääkö siltä että aijon itkeä? Okei, olen ehkä itkenyt raivosta, mutta se on eri asia...
Feminiinisillä henkilöillä oletetaan aina olevan todella suuri ja voimakas hoivavietti. Eli aina jos näemme (tai kohtaamme) jotain söpöä, meidän pitäisi muuttua eläviksi sydänsilmä emojeiksi, ja huutaa: oo!
En jotenkin jaksa uskoa, että se toimii näin kaikilla..... Minulla on vahva hoivavietti, mutta ei se silti kohdistu kaikkiin söpöihin asioihin ympärilläni. Ja sitäpaitsi: yhtä hyvin pojilla/miesoletetuilla voi olla hoivavietti, se asia ei nimittäin sukupuolta katso... Tosin naisoletetut on aika usein opetettu korostamaan sitä, ja poika/miesoletetut vaijentamaan se kokonaan, joten taas päädyttiin yhteiskuntaan syyllisenä...

Tyttöydessä ja feminiinisyydessä on silti moneja aspekteja ja puolia. Se on moniulotteinen asia, kenenkään ei tarvitse sopia samaan muottiin, eikä tuntea samaa tyttöyttä. Onneksi me kaikki olemme erillaisia ja siten feminiinisyytemme tulee esiin erillaisena.


Projekti

Tällä viikolla on tullut taas jonkin verran tytöttelyitä rakkaassa sukupuolineutraalissa ympäristössä. Haluaisin ymmärtää miten koulu muka on sukupuolineutraali, kun muut kuin oppilaat eivät tiedä mikä eibinäärinen on?

maanantaina: 0 opettajilta. 0 oppilailta. 3 väärän pronominin käyttöä oppilailta, jotka eivät tiedä.
Tiistaina: 0 opettajilta. 0 oppilailta.
Keskiviikkona: 1 opettajilta. 0 oppilailta.
Torstaina: 2 opettajilta. 1 oppilailta. 1 väärän pronominin käyttöä henkilöltä, joka tietää oikeasta pronoministani.
Perjantaina: 0 opettajilta, 0 oppilailta.

/R.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minä EN ole vaihe!

Pitkä tauko, mitä seuraa?

TYTTÖYS - 1. viikko