Ahdistusko siistiä?

Jos et koe jaksavasi puhetta ahdistuksesta juuri nyt, palaa lukemaan tätä tekstiä myöhemmin ❤️  olet tärkeä ja välitetty, vaikket juuri nyt jaksakkaan kaikkea.

Sano, että on siistiä kun voit psyykkisesti niin huonosti, että se näkyy fyysisinä oireina. Sano, että on siistiä, kun kätesi tärisevät niin paljon, ettet pysty kohottamaan kättäsi ja sanomaan, että haluat pois. Sano, että on siistiä, kun jokin tukkii kurkkusi niin, ettet saa sanottua mikä on. Sano sitten, että on siistiä, kun itket ihmisen edessä, johon oikeastaan luotat, mutta jolle et halua näyttää heikkoa puolta itsestäsi. Sano sitten, että on siistiä, kun puolet tuntemistasi ihmisistä pitää oireitasi ohimenevinä. Sano sitten, että on hirveän siistiä, kun yksi niistä kenen kanssa vietät eniten aikaasi ei tunnu ottavan ahdistustasi tosissaan. Sano sitten, että on siistiä, kun haluaisit vain työntää kaiken muun ulos, paitsi ne hyvät, positiiviset ja lohtua tuovat asiat. Sano, että on hienoa, kun et tiedä mitä sinulle tapahtuu ja pelkäät hallinnan menettämistä. Sano, että on hirmu siistiä, kun joka ikinen sekuntti analysoit oloasi, ja pelkäät sykkeesi nousevan ilman syytä. Sano, että on hienoa, kun kaikki purkaantuu kahdessa päivässä. Sano, että on siistiä, kun saat paniikkikohtauksen keskellä ihmisiä, jotka tunnet. Sano, että on hienoa, kun alat itkeä luokan edessä, kun et enää jaksa. Sano, että on siistiä kävellä pois luokasta koko keho täristen. Sano, että olet niin siisti ja cool kuin haluat silloin, kun hallinta on menetetty ja paniikki on ottanut vallan. Sano, että on hienoa, kun pelkäät painoa rintalastalla, kun pelkäät asiaa, joka on lähtöisin omasta itsestäsi. Onko sitten hieno olo, kun pelkäät itseäsi ja aivojasi? Sano että on hienoa, kun kumppanisi soittaa sinulle eikä pysty sanomaan mitään. Sano, että on hienoa, kun yrität itse pysyä rauhallisena, koska on pakko! Sano, että on siistiä, kun tunnet olosi pystymättömäksi, huonoksi, riittämättömäksi.
Sano, että on hienoa, kun pelkäät ihmisjoukkoja niin paljon vain siksi, että voit saada paniikkikohtauksen. Vain siksi, että se kerran tapahtui. Sano sitten, että on hienoa, kun maailma ei tunnu ottavan sinua tosissaan, kun olet niin loppu kuin loppu voi olla vain siksi, että tunteidesi tarkkailu vie liikaa energiaa. Sano sitten, että on hienoa, kun kärsit vain siksi, että se on helpompaa kuin tunnustaa, ettei sinulla ole kaikki hyvin. Kun et uskalla tunnustaa edes itsellesi, että tarvitset apua. Onko sitten hienoa, kun olosi on niin merkityksetön, että harkitset lähteväsi lopullisesti? Onko se hienoa? Sano sitten, että on hienoa, kun se ihminen joka osaa käsitellä sinua silloin, kun hallinta on menetetty et ole sinä. Sano sitten, että tunnet olosi vahvaksi ja pystyväksi.

Kuinka merkityksellinen yksi viesti voikaan olla? Kuinka paljon yksi hymy voi merkitä? Miten paljon aikaa vie kysyä miten joku voi?
Yksi viesti, voi pelastaa hengen. Yksi hymy, saa jonkun tuntemaan, ettei hän ole täysin arvoton. Toisen voinnin kysyminen ei vie paljoa aikaa, ja tuo hyvän olon sekä kysyjälle, että vastaajalle.
Milloin viimeksi sanoit, että joku on sinulle tärkeä? Milloin viimeksi kysyit, miten joku voi? Milloin viimeksi kuulit läheisesi nauravan? Jos epäilet, että jollakulla ei ole kaikki hyvin, kysy. Se ei vie sinulta energiaa tai aikaa, ja pahimmassa tapauksessa pelastat jonkun itsemurhalta. Joten avaa silmäsi ja korvasi, kuuntele ja anna tilaa. Ota vastaan ja auta pystyyn, joku tarvitsee sinua juuri nyt.

/R.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkä tauko, mitä seuraa?

Kirje sinulle, valkoinen cis- heteromies

Minä EN ole vaihe!